- 1 pełna szklanka maki
- 1 łyżka kakao
- 1/2 szklanki cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego lub z pestek winogron
- 1/2 szklanki maślanki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 banan pokrojowy w półplasterki
- Kilka łyżeczek nutelli
- Szczypta soli
Mąkę wymieszać z kakao, cukrem, proszkiem do pieczenia, solą i cukrem waniliowym. Jajka wymieszać z olejem i maślanką. Suche składniki wymieszać z płynnymi - można mikserem lub po prostu łyżką lub rózgą. Do foremek do muffinek wlewać po ok. łyżce ciasta, a następnie po pół łyżeczki nutelli. Foremki dopełnić ciastem do ok. ¾ pojemności. Na wierzchu ułożyć po 2-3 półplasterków bananów. Piec ok. 20 min. w 180 C. Gotowe :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Czekam na Twoją opinię