![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifVXkBiazIFHCwha4PLsJ8wn_J7xW1LcoL-aje_egJL5eYnkZkUH0dH8U2c14NinHSdClOTw-7C8Qt8q6OewPRFFDwA4s_N_QF_1TLd5BdBTGS_2_QBDJptMlaIsQeAdUoCTeG4RS9-NDL/s320-rw/avocado-ice-cream-1061158_1920.jpg)
spożywanych posiłków, a także idealnym rozwiązaniem, gdy nie mamy w zamrażarce tych kupnych. Są równie smaczne, a przy tym niesamowicie zdrowe.
Przepisów na
lody z awokado jest mnóstwo i można je modyfikować w dowolny sposób. By wykonać
ich orzeźwiającą, limonkową wersję, potrzebujemy następujących składników:
- 2 awokado
- 3 limonki
- ¾ filiżanki słodzonego mleka skondensowanego
- ¾ filiżanki mleka o dowolnej zawartości tłuszczu
Z dwóch
limonek ocieramy skórkę, a następnie wyciskamy sok ze wszystkich trzech owoców.
Awokado rozkrawamy i pozbawiamy pestki oraz skórki. Wszystkie składniki
umieszczamy w blenderze, miksujemy, a następnie przelewamy do dowolnego
opakowania i mrozimy przez 4 godziny. I… gotowe!