Lody z awokado domowej roboty są doskonałą alternatywą dla osób dbających o jakość
spożywanych posiłków, a także idealnym rozwiązaniem, gdy nie mamy w zamrażarce tych kupnych. Są równie smaczne, a przy tym niesamowicie zdrowe.
spożywanych posiłków, a także idealnym rozwiązaniem, gdy nie mamy w zamrażarce tych kupnych. Są równie smaczne, a przy tym niesamowicie zdrowe.
Przepisów na
lody z awokado jest mnóstwo i można je modyfikować w dowolny sposób. By wykonać
ich orzeźwiającą, limonkową wersję, potrzebujemy następujących składników:
- 2 awokado
- 3 limonki
- ¾ filiżanki słodzonego mleka skondensowanego
- ¾ filiżanki mleka o dowolnej zawartości tłuszczu
Z dwóch
limonek ocieramy skórkę, a następnie wyciskamy sok ze wszystkich trzech owoców.
Awokado rozkrawamy i pozbawiamy pestki oraz skórki. Wszystkie składniki
umieszczamy w blenderze, miksujemy, a następnie przelewamy do dowolnego
opakowania i mrozimy przez 4 godziny. I… gotowe!